logo
Повернутись

Швидкість інтернету для Fortnite ⭐ Ігровий інтернет від Домонет Старі Безрадичі

Якщо бажаєте пограти в одну з найбільш популярних онлайн-ігор, створену компанією Epic Games, а саме Fortnite, недостатньо буде придбати сучасний комп'ютер, здатний запускати вимогливі програми. Додатково потрібний надійний канал інтернет-з'єднання. В іншому випадку насолодитися процесом не вдасться, усі зіпсують лаги. Саме тому серед гравців часто можна зустріти питання, яка швидкість Інтернету потрібна для Fortnite. Тут все не так просто. Зверніть увагу, найкращий провайдер для «Фортнайт» — той, який може забезпечити мінімальний пінг. Розкажемо докладніше.

 

Чому є неоднозначність у питанні швидкості?

Для більшості онлайн-ігор ви можете побачити рекомендацію від виробника забезпечити підключення до інтернету з пропускною спроможністю 512 Кбіт/с — 1 Мбіт/с. Досвідчені геймери рекомендують швидкість до 3 Мбіт/с. Це правило правильне і для "Фортнайт", але потрібно враховувати ще дещо.

Як правило, до одного каналу через роутер можуть підключатися додаткові пристрої (смартфон, ТВ-приставка, ноутбук). В активному режимі вони також споживають трафік. Крім того, ваша операційна система може фоново завантажувати оновлення для деяких програм, а також синхронізувати дані. Не слід забувати і про інші запущені програми, особливо потокові (торрент-клієнти, музичні сервіси), браузер і т. д. З цієї причини 3 Мбіт/с буде вкрай мало, адже вони розподіляться, і для «Фортнайт» залишиться менша швидкість, що може спричинити проблеми.

Виходячи з цього, рекомендується забезпечити канал пропускною спроможністю щонайменше 20-30 Мбіт/с. У тому випадку, якщо ви хочете вести стрим ігрового процесу «Фортнайт», швидкість інтернету буде потрібно збільшити ще сильніше. Так, для трансляції картинки в роздільній здатності 720p додайте ще мінімум 10 Мбіт/с, а у випадку 1080p - 20 Мбіт/с. Для стриму "Фортнайт" у 4K вам потрібно забезпечити мінімальну швидкість інтернету в 100 Мбіт/с.

Щоб грати з комфортом, потрібно врахувати ще й пінг (оптимально до 100 мс, але краще до 50 мс). Він має навіть більшого значення. Затримка в ігровому процесі може призвести до лагів, і ви не зможете отримати моментальну реакцію на кліки. Для таких ігор це має критичне значення.

 

Який тариф тоді вибрати?

Коли ви знаєте, яка швидкість інтернету потрібна для "Фортнайт", визначитися простіше. Завжди враховуйте інші фактори:

  • кількість одночасно підключених користувачів;
  • кількість програм з доступом до Інтернету;
  • стрімінг ігрового процесу тощо.

Рекомендується вибрати мінімальний тариф до 100 Мбіт/с. Якщо у вашій квартирі інтернетом активно користуються інші люди, віддайте перевагу каналу з пропускною здатністю до 300 Мбіт. Вибір швидкості інтернету для «Фортнайт» до 1000 Мбіт/с виправданий, якщо ви проводите трансляцію ігрового процесу у високій роздільній здатності, додатково використовуєте інші потокові програми та роздаєте сигнал Wi-Fi на інші пристрої. Для комфортного геймінгу, переконайтеся, що ваш провайдер забезпечує мінімальну затримку.

"Домонет" відноситься до частини міжнародної мережі WNET. Це означає, що клієнти одержують мінімальний пінг на зарубіжні сервери. Ви можете вибрати оптимальний тариф із необмеженим трафіком. За потреби менеджер підбере найкращий варіант під ваші вимоги.

Крім того, «Домонет» забезпечує прямий пінг із Twitch. Ви можете зробити стриму максимально комфортним для глядачів.

arrowUp